kalau suka diari yatie, klik LIKE erkk.. TQ.. :)

السلام عليكم

بسم الله الرحمن الرحيم


"Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"


My Frenz..! :)

Thursday, March 17, 2011

macam2 hal semalam!! sabo jelahh..! ;(

hukhuk.. yatie pun tak paham kenapa smlm jd mcm2 hal.. lepas satu, satu problem dtg.. nak dijadikan citer, ptg smlm sblum pi poco2, yatie log out FB dan BLOG mcm biasa.. takder aper2 masalah.. tp, lps balik dr poco2, asben ckp takleh on9 intenet streamyx.. so yatie pikir, skejap jer kot problem tu.. tggu sejam dua, aderlah line tu.. biasanyer mcm tulah..

so, lps maghrib kitorg kluar.. yatie nak amik brg2 kat stokis avon utk dipos delivery esoknyer.. balik dr situ, terus try bukak intenet.. still takleh on9 jugak.. so, yatie suh asben call TM nak tnya aper masalah streamyx kitorg.. biler dah call baru tau.. masalah kabel yg berpunca dr tsunami di Jepun.. seluruh negara takleh on9.. ntah kan yer ntah tidak, yatie pun malas nak ckp! terus men game kat laptop.. hukhuk.. ;(

pastu, agak2 jam 12.10 pagi2 buta.. yatie ngah packing brg2 utk dipos besok.. tetiba, yatie terdgr bunyi letupan yg kuat kat bilik elektrik blok umah yatie nih (bilik elektrik tu kat bawah.. yatie tingkat 4).. mase tu jugaklah elektrik trus terpadam sumer! 2 blok jugaklah yg bergelap.. hadoiiii..!!! mmg cuak betullah yatie mlm tadi! trus jerit panggil Akif yg tgh main sorg2.. mmg hangin jugaklahhh.. dah lah nak tido malam.. takder elektrik lakkk.. dgn panas nyer.. bernyamok nyer.. sian ngan akif.. libang libu dier nak tido! ;(

yatie sindri pun tido2 ayam.. kene kipaskan akif; nak ngelakkan nyamok + panas punya pasal.. pastu, bangun! nak tgk ader org repair atau tak.. lebih kurang jam 2.30 pagi, ader org dtg tgk problem kat bilik elektrik tu.. tp, mcm takleh settle jugak.. pastu, jam 4.30-5.30 pagi, ader org dtg repair lagi.. still tak boleh repair jugak kot.. yg yatie lak, mmg dah takleh tido dahhh.. kepala dah pening.. nak tido panas.. mmg betol2 dugaannnn...

pastu, lebih kurang jam 9 pagi.. baru lori besar yg supply elektrik tu dtg.. dgr citer, since jam 6 pagi lagi diorg dah dtg.. tp, takleh masuk ke kwsn blok sbb byk kete parking.. jam 9 pagi baru dpt masuk.. itupun dah kene hon kuat2 suh owner alihkan kete masing2.. yatie rase, mesti org ngah syok tido mase tu.. sbb, parking kete masih penuh lagi.. slalunyer, jam 7 pagi parking kete dah clear.. samer ngan asben yatie.. jam 11 pagi baru nak gerak pi opis.. hikhik..

alhamdulillahhh.. jam 9.30 pagi, baru ada elektrik balik, bergantung ngan lori besar yg supply tenaga elektrik tu.. wlaupun di duga takleh on9 FB + berpanas dan bernyamok mcm nih, tp yatie tetap bersyukur bahawa kesusahan yatie tak seteruk mangsa2 tsunami ni Jepun ritu.. musibah diorg lagi terukk.. hukhuk.. subhanallahhh..

pssttt..!! skrg yatie on9 guna brukben yg mcm sipot sedut! tp, alhamdulillahhh.. masih boleh berFB + berBLOG lagi.. ;)


ader mcm muka frust tak..?? mcm ni lah muka yatie mlm tadik.. hukhuk.. ;

4 yang sudi komen.. tq.. :):

Mama Likha said...

heeee. sib baik tk meletup dgn yatie2 skali hekhekhek! zte dtg membulik disini jeng3!

zte tkleh msuk ni grup kt fb.. fb lembab.... sesangat!!! hish!

Murni said...

cian yatie..mesti letih..

Yatie said...

hukhuk.. windu kat korangggg.. yatie pun takleh on9 slalu skrg nih.. berebut brukben ngan asben.. sob~ sob~ ;(

Yatie said...

ztee = haahlahhh.. line teruk sgt skrg.. seb baik leh berBLOG lagi.. hikhik..

nurni = haah murni.. mlm tadi tak tido lgsg.. awal2 pagi tu baru dpt lelap skejap.. sbb, dah sejuk kannn.. hukhuk.. ;(