kalau suka diari yatie, klik LIKE erkk.. TQ.. :)

السلام عليكم

بسم الله الرحمن الرحيم


"Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"


My Frenz..! :)

Monday, April 18, 2011

Baru Pulang dari Kampung..

alhamdulillahhhh.. selamat smpai ke rumah tadi tepat jam 8.30 malam.. nak kejor rancangan MENTOR punyer pasal.. terpaksa balik awal sikit dr Behrang tadi.. klu tak, konfem jam 9 malam baru nak gerak.. cenggitulah klu dah balik kg 2,3 ari.. rase cam dah malas nak balik KL lak.. tp, nak buat camner kannnn.. kiter ader tanggungjawab kat sini.. hukhuk..

sbb tu dah lama tak update n3.. hampir seminggu jugaklah.. kat sana susah nak dpt line tenet.. geram tauuu.. berjanggut nunggu nak loading! at last, tutup jer laptop! tak pun layan citer hindustan.. lagi best!

mcm biasalahhh.. klu dah balik dari kg tu, mcm2 nak bawak balik kannnn.. ikutkan ati, ayam itik pun nak bawak balik jugak.. seb baik yatie tak ikutkan ati.. ikutkan nafsu jer.. so, berbag2 + berplastik2 lah dok ngangkut brg dr bonet kete ker pintu umah tadi.. paling byk angkut brg, ofcoz lah asben yatie.. beg laptop dier sandang kat belakang! 2 bag balak; di kedua2 bahu kiri dan kanan beliau.. tgn kanan pegang kete mainan akif.. tgn kiri pegang duyan dan petai.. hikhik.. yatie tgk dah mcm penjual yg angkat brg2 jualan atas kepala dan badan tu! hikhik.. siannn.. nak wat camner kannn.. byk brg nak kene angkut! nasiblahhh.. ;p





ni sikit jer brg yg yatie dpt snap.. dah byk yg yatie kemas.. dr kg tadi, kitorg bawak balik duyan 2 bijik besor, petai, tempoyak, gulai kari, serawa duyan, roti, segala jajan2 akif yg opahnyer bg.. kete mainan akif.. mcm2lahhh.. adehhh.. penuh bonet kete jugaklahhh.. hukhuk..

aper2pun, yatie rase sonok sgt balik kg.. especially, balik ke kg kiter sindri.. almaklumlahhh.. tempat jatuh lg dikenangkannn.. sejauh maner pun kiter, akhirnyer ke situ jugak.. byk kenangan pahit manis kiter mase kecik2 kat situ.. betol tak..? :)

"
"
"

6 yang sudi komen.. tq.. :):

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

pergh..petai..pastu wat smbal tempoyak..jom singgah blog kite ade cite jugak pasal duyan..

Yatie said...

haah.. sedapkannnnn...
hikhik.. hokey2.. :)

aNNa maRdHiaH said...

huish! durian ! nak durian !

anna follow sini . salam kenal . ziarah blog anna juga ea ..

Yatie said...

ok anna.. thanks.. ;)

lee-za said...

sedapnya durian tu..tgh mengidam nak makan pulut durian...

Yatie said...

errkkk..? bek pi cepat carik.. bab ngidam2 ni bahaya tauuuu.. hukhuk..